Hvad er et API?

Reading Time: 2 minutes

Hvad er et API?

 

API er en forkortelse, som kommer af det engelske Application Programming Interface. En Application Programming Interface er med andre ord en grænseflade, der kan få to forskellige typer software, til at tale sammen. På den måde kan man via et API få skabt et fælles sprog, som fortolkes af computernes programmer, uanset hvilket sprog programmerne ellers er skrevet i. Dette betyder eksempelvis, at to forskellige ERP-systemer, f.eks. SAP og Navision, nu er i stand til at tale sammen.

 

Hvorfor er et API relevant for dig?

 

En Application Programming Interface løsning er gunstig for mange SMV’er og større virksomheder, da den giver mulighed for at benytte mange forskellige systemer og programmer. Ligeledes giver det også mulighed for at overføre mange forskellige former for data der er tilpasset dit system. Der er således et hav af måder, hvorpå en API løsning kan optimere din arbejdsgang. 

 

Med denne løsning kan du fx få oprettelse af kalenderaftaler i andre personers kalendere. Du kan endvidere få automatiseret udveksling af regnskabsdata. Derudover kan du få automatiseret kommunikation mellem to systemer, såsom CRM-systemer, der er afhængig af produktdata. Du behøver ikke manuelt tilpasse data til dit system. Alt dette og meget, meget mere, kan et Application Programming Interface gøre for dig.  

 

En grænseflade der er veldefineret, gør livet langt lettere i din arbejdsgang. Det er oftere, end man lige går og tror, at der er behov for at samle data og forbinde flere programmer med hinanden. Især når det er nødvendigt at koble endnu flere systemer sammen. 

 

Hvordan kan Complianty hjælpe dig?

 

En Application Programming Interface løsning kan spare dig rigtigt mange arbejdstimer i den lange ende. Når det er sagt, er der er selvfølgelig stor forskel på, hvor godt et Application Programming Interface fungerer. Én ting er dog sikkert: Har din virksomhed et godt defineret API, har din virksomged også langt lettere ved at få en succes. 

 

Det er her, Complianty kommer ind i billedet. Vi kan nemlig hjælpe dig med at få den helt rigtige API løsning til netop dine specifikke behov. 

 

Du kan blive klogere allerede i dag ved at prøve vores demo her.  

da_DKDA