Hvad er PIM og DAM?

Reading Time: 2 minutes

Hvad er Product information management og Digital asset management?

 

DAM (Digital Asset Management) er et system, der håndterer dine digitale aktiver såsom fotos, videoer og logoer. PIM (Product Information Management) er et system, der giver dig mulighed for at gemme, administrere og distribuere produktinformationer. Nogle PIM-systemer har DAM-funktionalitet. Her kan de to systemer af og til blive forvekslet med hinanden. Fælles for PIM- og DAM-systemer er, at de begge sigter mod at give virksomheder nem adgang til sine filer. 

 

Hvad er et Product information management system?

 

PIM-systemer er designet til at håndtere din virksomheds produktinformation og til at kontrollere, hvordan den præsenteres på tværs af forskellige marketing og salgskanaler. Dette distributionsnet inkluderer ofte e-handelswebsteder, sociale medieplatforme og print. 

 

Formålet med at bruge et PIM-system er at sikre, at din virksomheds produktinformation både er af høj kvalitet, konsekvent og nøjagtig på tværs af alle kanaler. Et PIM-system sikrer, at dine kunder kan træffe en købsbeslutning med den rette oplysning, og at din virksomhed distribuerer detaljerede produktoplysninger. 

 

Hvad er et Digital asset management system?

 

I modsætning til PIM-systemer er DAM-systemer ikke produktspecifikke. DAM inkluderer derimod digitale aktiver såsom dokumenter, videoer, fotos, samt metainformationer og præsentationer. Disse bruges ofte af marketing- og salgsafdelinger. 

 

Hvornår skal jeg bruge et PIM-system?

 

Traditionelt er PIM-systemer designet til at gemme produktrelateret information – lige fra produktkopier til leverandørinformationer. Imidlertid har nogle PIM-systemer i dag DAM-funktionalitet – ligesom Complianty. Her kan man gemme og distribuere enhver form for produktrelaterede aktiver, herunder multimedieaktiver som fotos, videoer og audio. 

 

PIM-systemer er ideelle til enhver virksomhedstype, der har brug for at indsamle deres produktinformationer fra forskellige kilder. Det er de, fordi PIM-systemer er designet til at gøre produktinformationer nemmere at kontrollere og administrere, så man kan eliminere unøjagtigheder. PIM-systemer reducerer derved arbejdstiden og andre ressourcer, og gør arbejdsgangen lettere for både marketing, salg og produktudvikling. 

 

Hvornår skal jeg bruge et DAM-system?

 

Når du vil sende eller streame dit multimedieindhold til et publikum, er DAM-systemer ideelle. Virksomheder med mange digitale aktiver vil derfor kunne have stor gavn af DAM-systemer, der kan reducere den tid, du bruger på at finde de rette filer.

 

Complianty er en kombination mellem PIM og DAM

 

Selvom PIM- og DAM-systemer har deres ligheder, bruges de stadig til forskellige formål. PIM-systemer er designet til at håndtere produktrelaterede informationer, mens DAM-systemer er designet til at håndtere digitale filer som fotos, logoer og videoer. 

 

Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at filerne også kan være relateret til produkter. Netop derfor kan Compliantys løsninger være gavnlig for din virksomhed, hvor du både kan gemme og administrere dine produktoplysninger og filer ét samlet sted. 

Du kan blive klogere allerede i dag ved at prøve vores demo her.  

da_DKDA